20 kesäkuuta 2010

Valuja

Talvi meni ja kevät toi taas sisäisen timpurin hommiin. Tällä sivulla on muuten tällä hetkellä +4400 kävijää kuukaudessa. Uskomatonta!!

Sitten asiaan. Pääoven ja alakerran terassin alunen kaipailivat valuja. Talven ajan oli menty lavaviritelmillä ja nyt oli tarkoitus hoitaa paikalle kunnolliset laatat. Homma lähti liikkeelle tilauksella, eli 3000kg kuivabetonia, kiitos. Tässä  se on sitten työpiste, jossa kelpaa hikoilla 
Sitten massaamaan seiniä. Laatta ei saa osua miltään kohtaa seinään, tai laatasta siirtyy sokkeliin kosteutta ja pahimmillaan laatta saattaa myös rikkoa lämpöliikkeen vuoksi seinää. Eli massat seinään ja vielä patolevy väliin.


Patolevy ilmastoi vielä seinän ja laatan välisen tilan.


Kun pohja oli tasoitettu, styroksit voi laittaa alle. Styroksin tehtävänä on varmaan suojata laattaa myös routimiselta, mutta toimii se hemmetin hyvin täytteenäkin :) Laatan paksuudeksi tuli 8-10 cm joten se on ihan tarpeeksi.

ja tässä sitten täytettynä. Vinkiksi vielä.. Jos alkaa sataa, katolta tippuva vesi saattaa tehdä laattaan koloja. Näin kävi.


 Sitten terassin alle. Tilaa oli noin 15 neliötä ja kaiken kaikkiaan 2 tonnia kuivabetonia meni. Alla Styroksit, päällä raudoitusta.. tuplasti. Oli vähällä jäädä teräsverkkoa pyörimään nurkkiin.seinän vieriin tuli tässäkin kohtaa ensin bitumimassa pensselillä ja sen jälkeen 5mm paksu solumuovi kiertämään reunoja. Laatan täytyy kellua ja olla irti seinistä ja tolpista. Muutoin lämpöliike pääsee rasittamaan seiniä ja tolppia. 


Päivä siihen meni, mutta toisaalta päivä riitti. Hoidin homman ihan itsekseni. Valaminen ei toisin sanoen ole kovin kummoista hommaa. Kerta se oli ensimmäinenkin. Hommaan tarvitaan lapio, mylly, vesisaavi, josta saa nosteltua helposti n. 8 litraa vettä kerralla myllyyn. Sen jälkeen kuraa perään niin kauan, että massa on sopivan jäykkää ja ajetaan kottikärryllä kohdalleen. Ei ole rakettitiedettä ;-)

p

Ei kommentteja: