12 kesäkuuta 2008

Reunojen täytöt

Täyttöjen hinta alkasi hirvittää, kun kyselin Rudukselta ja kuljetusliikkeiltä tarjouksia. Seinän vieret täytyy täyttää 6-16 soralla läpivaluvuuden varmistamiseksi. Soran kanssa vesi ei jää seinänviereen makaamaan vaan valuu läpi anturan alla olevaan soraan. Soran tonnihinnat olivat alvilla jossain 13€:n paikkeilla, toimittajasta riippumatta. Reikä oli kuitenkin ihan tolkuttoman iso ja eteläpäädyssä leveyttä oli pahimmillaan 3m, korkeutta 2 ja pituutta 10 metriä. Siitä kun laskee, niin kuutioita on paljon.

Alkoi tuntua aika hirveältä tuo hintapolitiikka ja lisäksi tontille tarvittiin kaivinkone, ettei täyttömaa ja sora mene sekaisin. No, soittelin sitten Vantaan Kaivureiden Auno Hakalalle, että, kun louhinta ja montun tekeminen oli aivan helvetin kallis urakka, niin löytyisikö täyttöön yhtään todella edullista ratkaisua. Auno vastasi että löytyy :-) Heikinlaaksossa, joka on kulman takana tehtiin myös talon pohjaa ja sen sijaan, että kyseinen rakentaja olisi maksanut jätemaasta hintaa, tavara tuotiinkin minun tontilleni ja kipattiin nätisti täytteeksi. Rakentaja Heikinlaaksossa säästi jätemaan käsittelyn ja lisäksi kuljetuksen osalta pitkän pennin. Minä puolestani sain koko tavaran ilmaiseksi. Todella hyvät kaupat!!!

Tien puoleinen reuna, jonka päälle tehdään vielä viileä lasikuisti, täytettiin kokonaan soralla ja muille reunoille sitten täytemaata. Pinnalle tuli vielä hiekan sekaista hieman pehmeämpää maata, montun pohjalle meni käytännössä louhosta, koska ensimmäiset kuormat olivat louhinnan lopputulosta.


Täyttörojektille tuli hintaa rapiat neljä tonnia

Ei kommentteja: