26 kesäkuuta 2008

Maisemia toisesta kerroksesta

Näitä maisemia voi ihailla ikkunoista, kunhan saadaan toinenkin kerros pystyyn. Tässä näkymä etelään. Lehdettömien puiden aikaan tästä näkyy Torille saakka.
Pohjoiseen päin naapurin talo on niin paljon matalampi, että maisemia voi katsella talon yli. Rinne viettää sekä pohjoiseen, että länteen niin paljon että katot eivät näköesteeksi.
Päivöläntien yli, itää näyttää tältä
Palkki tulee terassin lattiaksi ja kulmaan tulee ikkuna molemmille seinille.
Lähin naapuri pohjoisen puolella jää reilusti alemmas. Hyvältä näyttää :-)
Kuvat on otettu ennen Juhannusta, kun toisen kerroksen lattian päälle levitettiin pressut sateensuojaksi. Alla karttapohja josta näkyy tontin ja talon sijainti kaavakuvassa.

Asemapiirros.jpg

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mielenkiintoinen blogi :) Täytyy tulla uudelleen lukemaan tätä. Meillä myös alkamassa taloprojekti Koillis-Helsingissä. Alueen hyvät työntekijät ja toimittajat täytyy pistää mieleen :)

Mielenkiintoisia kokemuksia myös talotoimittajista. Vähän samanlaisia kokemuksia myös meillä, vaikka projekti ei ole vielä tuossa vaiheessa, että oltaisiin tarjouspyyntöjä varsinaisesti lähetetty.


Minkä kokoinen tontti teillä onkaan? Onko teillä palkattuna joku työntekijä/työntekijäryhmä? Vai onko joku firma, jolta ostatte rakentamisen?

Toni Keskinen kirjoitti...

Moi,

Tontin koko on 430 neliötä, eli varsinainen postimerkki :-) Työntekijät ovat joko Tapanilalaisia tai jonkun suosittelemia. Täysin tuntemattomia tekijöitä ei uskalla palkata. Runkotyöt hoitaa Kalevi Mäkelä Tapanilasta apumies/talkoo tuella, LVI-urakan toteuttaa HVA-Pipen Erkki Nurmisto, Arkkitehtina toimii Anna Hänninen ja vastaavan sekä rakennesuunnittelijan tehtävät hoitaa Yrjö Leiviskä. Yrjön kautta olen saanut myös hyviä vinkkejä tavarantoimittajista. Starkin kontaktini Ismo Hiitola on ollut aivan loistava lähde tekijöiden ja tavaran metsästämisessä. Toimin itse rakennuttajana, joten varsinaisesti en "osta rakentamista", vaan määriteltyjä palveluita.

Täydennän blogia huomenna seuraavista vaiheista ja kumppaneita on kyllä valittu enemmänkin. Kirjoittelen niistä lisää sitämukaa kun homma etenee.

Toni Keskinen kirjoitti...

Ai niin, LVI-suunnittelun hoiti Vesa Järvi Tuusulasta ja sähkösuunnittelu Sähköluhion Tapio Luhio. Molemmat hoitivat hommansa hienosti.

Kun rakentaa talon pitkästä tavarasta eikä pakettina, niin kyllä siinä joutuu erinäisiä asioita mietiskelemään tarkemmin kuin paketin kohdalla.

Onnea projektiinne :-)

Markus kirjoitti...

Hei!

Onko teillä hyviä kokemuksia teidän sähkö(?)- ja putkimiehistä (Erkki Nurmisto)? Tarvitsen hyviä tekijöitä kohta puoleen. T. Markus

Toni Keskinen kirjoitti...

HVA-Pipes ja VN-sähkö ovat vasta aloittamassa, mutta kokemukset heistä ovat olleet oikein hyviä. Molemmilta olen saanut runsaasti opastusta toteutustavan tarkentamiseksi ja parhaiden mahdollisten ratkaisujen löytämiseksi. Lisäksi molempien tekijöiden hintataso on ollut kilpailukykyinen. Sekä HVA-pipes että VN-sähkö tekevät mielellään kokonaisurakoita. VN-sähkön Matias Nerg on auttanut minua myös Helsingin Energian kanssa käydyssä sotkussa liittyen tonttikeskuksen sijaintiin. Kaappi kun on laitettu väärään paikkaan ja siirrosta yritetään rokottaa meitä. Nykyisten kokemusten perusteella voin vain suositella kumpaakin.
Toni