05 maaliskuuta 2008

Maansiirtourakka

Maanantaina 3.3. alkoi maansiirto. Hurjaa touhua. Aluksi vanhan talon kivijalka ja perustukset rikottiin ja toimitettiin Rudukselle. Sen jälkeen aloitettiin perus kaivaminen ja maansiirto pois tontilta. Tontti on pieni, eikä sille voi jättää mitään, joten kaikki pitää toimittaa pois. Tiistai aamuna Cramolta tuli kontti tontin kulmaan. Perjantaina totesimme ettei työmaasäilytykseen ole mitään kunnollista tilaa ilman konttia ja kontin toimittaminen kaivuun jälkeen on mahdotonta. Siispä kontti tuli tiistai aamuna ja asennettiin paikalle.

Eilen sain hyytävän puhelun. Maan alta on löytynyt rojua. Kuorma oli käännytetty maandumppauspaikalta, koska maa ei ollut puhdasta ja oli pakko ratkaista mitä tavaralle tehdään. Kuljetus Ämmässuolle olisi tarkoittanut tavaran käsittelemistä sekajätteenä ja yhden kuorman hinnaksi olisi muodostunut n. 5000€. Voi luoja! Kävin illalla katsomassa roinakasaa, joka kuitenkin koostui pääsääntöisesti betonista ja raudoituksista. Ehdotin jo maansiirtofirman kaverille, että maan voisi yrittää tarjota Kanavarannan edustalla tehtävään aallonmurtajaan jolla täytetään pohjaa. Vastaus oli, että mereen saa kaataa vain puhdasta mursketta suoraan murskaamolta. Betoni ei tullut kyseeseen mitenkään. Onneksi muuta roinaa oli niin vähän, että se voitiin erotella ja betonin, raudan ja maan sekainen jäte voitiin kuljettaa Siuntioon. Kuorman hinta on siellä 400€. Huomattavasti parempi kuin 5000€. Kaiken kaikkiaan koko hässäkkä oli maansiirtofirman toimesta hyvin hoidettu, kun ongelma ilmeni minulle soitettiin ja ratkaisu etsittiin yhdessä.


Tällä hetkellä, keskiviikkona, talon kohdalla on kuoppa jonka pohjalla on sileä graniittinen kallio. Sitä lähdetään lohkomaan ensiviikolla. Huomenna tontilta lähtee loput maat.

Kaivamista on nyt tehty kolme päivää. Tarkoituksena oli käyttää kahta autoa kuljetukseen, ettei kuskin tarvitse odotella liikaa. Kun kuljetukset kuitenkin hajosivat isommalle alueelle homma hidastui. Lisäksi toinen auto poistettiin välillä työmaalta, kun roinan erottelu otti aikaa. Toivottavasti loput hommasta sujuu suunnitelman mukaan.

Katso seuraavaksi kohta louhinta

Ei kommentteja: