19 toukokuuta 2007

Painajaisia

Homma on ollut hieman jäissä, kun on odoteltu lupia ja säädetty niiden kanssa. En olisi ikinä uskonut minkälainen urakka on saada koko homma alkuun. Tästä lisää tänä viikonloppuna.

23.05.2007
Jep, lupa ei mennyt läpi ja taloa pitää yksinkertaistaa, päädyistä pitää tulla tavanomaiset mansardipäädyt ja lisäksi myös talon sijaintia täytyy tarkistaa. Myös sommittelua ja dekoriontia pitää selkiyttää ja yksinkertaistaa. Niin, ja päädyimme lopettaan yhteistyön pääsuunnittelijamme kanssa.

Viime viikolla tuntui tosi pahalta, aivan hirveältä. Nyt olemme todenneet tilanteen seuraavasti:
- emme ole polttaneet vielä paljonkaan rahaa
- meillä on hyvät pohjat
- talo on purettu, liittymätapalausunnot ovat kunnossa, tontille on lupa imeyttää
- talosta saa yksinkertaistamisen jälkeenkin unelmiemme kodin
- aika ei pääty kun toukokuu päättyy. Pakko lakata puristamasta aikataulua, koska siinä polttaa vain itsensä loppuun

Ensiviikolla tapaamme rakennusviraston ja käymme tarvittavat muutokset läpi, jatkamme uuden pääsuunnittelijan kanssa ja arvioimme uudelleen rakennustavan. Saa nähdä tuleeko talosta sittenkin talopaketti kaiken jälkeen.

Niin ne tilanteet muuttuu, kerron lisää kun asiat taas kirkastuvat.

2 kommenttia:

Raimo Dahl kirjoitti...

Jaahas, vai alkoi stadi laittaa kapuloita rattaisiin, on se kumma kun yänne saa rakentaa betonistä/teräksestä valmistetun pulpettikattoisen talon, muttei ympäröivään tyyliin sopivaa taloa. Ei mene jakeluun.

Rakentaja Toni Keskinen kirjoitti...

Stadi teki meille oikeastaan palveluksen. Rakennusviraston suositukset olisivat tehneet talolle vain hyvää, mutta ongelmat olivat kuitenkin suunnitelmassa. Kun yritimme tekohengittää niitä ja mm. Hannu Korhonen katsoi sisätilojen suunnitelmia, niin susiahan ne olivat. Piirrustusten mittakaava oli 1:50 ja koko huijasi meitä. Totuus paljastui kun yritimme sijoittaa tiloihin huonekaluja ja Nurmisen tilaviksi väittämät tilat osoittautuivat mahdottomiksi. Lisäksi muutokset joiden piti olla helppoja "rammeja", rakentamisen aikaisia muutoksia, olivatkin paljon isompia. Nurminen sanoi sopimuksen irti, kun yritimme korjata tiloja ja ulkosivuja vähemmän Eiralaisiksi ja enemmän Tapanilalaisiksi. Nurmisen kanssa homma lähti vikaan jo alussa eikä sitä saatu oikenemaan missään vaiheessa.