20 lokakuuta 2008

Väliseinät ja kattopanelit

Homma on edennyt väliseinien rakentamiseen toisessa kerroksessa. Myös katto panelien maalaus on aloitettu. Kun väliseinät on saatu paikalleen, alkaa lattian koolaus lattialämmitysputkille ja viimein niiden päälle asennetaan lattialankut. Yläkerta näyttääkin siinävaiheessa jo todella valmiilta, eikä siihen mene kauankaan. Seinien rungot on tehty 100x45 mitallistetusta runkopuusta. Väliseinien kohtiin on valmiiksi vedetty sähköt lähinnä katon kautta ja väliseinien sisään tulee 50mm:n ääneneristysvilla. Gyproc -levyt toimivat myös rungon jäykistäjinä.
Tässä on koiliskulman makuuhuoneesta otettu kuva. Vasemmalle tulee kylpyhuone ja oikealta piipun vierestä lähtevät portaat alakertaan.

Portaikkoon saadaan valoa lounaiskulman makuuhuoneesta sisustusikkunoilla.

Vasempaan reunaan, väliseinän ja piipun väliin tulee käynti vaatehuoneeseen. Tähän tulee vielä väliseinä jakamaan kaksi makuuhuonetta.

Tässä Kirsi maalaa jo kattopaneleita. Panelit maalataan Helmi-kalustemaalilla, joka on puolihimmeä. Kalustemaalissa on samankaltainen kiilto ja ulkonäkö kuin pellavaöljymaalissa, mutta kuivuminen tapahtuu huomattavasti nopeammin. Helmi paneliin Helmi maalia. Pian näitä aletaan laittamaan kattoon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno talo teille on tulossa! Niitä harvoja uusia joita voi ihailla. Mutta on se kumma kuinka eri tavalla nykyään on rakennettava verrattuna vanhoihin Tapanilataloihin.

ps. pellavaöljymaali!