22 heinäkuuta 2008

Viileä sisääntulokuisti

Tien viereen tuli vielä yksi valu. Tähän tulee llasikuisti ja se perustetaan soralle, eikä rungon mukaisesti alas. Valun alapuolelle tuli 100mm:n styroksi ja sen jälkeen muurattiin jäljelle jääneistä harkoista sokkeli.

Runko toteutettiin samaan tapaan kuin muuallakin. Runkotolpat kiinni kestopuiseen alajuoksuun, ikkunat paikalleen ja ylös loveamalla 200mm:n kertopuu. Kertopuun päälle uusi yläjuoksu, jonka päälle seuraava kerros kertopuuta. Tähän kerrokseen kiinnittyy alapintaan jo sisäpaneeli. Katto tehdään paikalla "pukittamalla". Seinään tuli katon ylärungoksi kertopuu, joka kiinnitettiin päämassan runkotolppiin. Siitä alas laskettiin 1:5 kulmassa katon rungot. Koska kysymyksessä on taitekattoinen osa, päädyissä runko laskee "vinoon".


Kertopuu oli katon runkoa reilusti korkeampaa tavaraa, joten sen yläpäästä viistettiin suikaleet pois ja saatiin näin tilaa katon aluslaudoitukselle.
Räystäälle tulee mittaa 30 cm. Päätujen osalta päätettiin, että räystään alle jätetään rungot näkyviin ja laitetaan julkisivupintojen lisäksi vain otsalauta. Huopakate kiinnittyy siihen.

Sisääntulokuistista tulee viileä, joten siihen kelpuutettiin SU2 ikkunat. Ne ovat siis kaksilehtiset ikkunat, joissa on vain kaksi kerrosta ikkunaa ja ikkunat ruudutetaan molemmin puolin. Näin talojen ikkunat tehtiin ennen kaikissa kohdissa.

Jatkuu, kun homma etenee..

Ei kommentteja: