13 heinäkuuta 2008

2. kerroksen runkotyöt

2. kerros lähti nousemaan alajuoksuilla. Alareunoihin kiinnitettiin 140mm:n leimapuut alajuoksuiksi ja niiden alle solumuovi. Solumuovin tehtävänä oli toimia kylmäkatkona ja kosteuden takia juuri nyt ratkaisu oli parempi kuin villa, joka olisi imenyt itseensä vettä. Alajuoksu naulattiin varsin tiheästi 5 tuuman nauloilla, ettei se varmasti lähde luistamaan alta, kun katon paino laskeutuu sen päälle. Kattotuolin runko myös lyödään kiinni alajuoksuun molemmin puolisilla kulmilla 40mm:n ankkurinauloilla.

2. kerros aloitettiin lasikuistilta ja päädyistä. Toisen seinän rungot tulevat kattotuolien muodossa, joten niille ei voinut tehdää muuta kuin mitata kattotuolien kiinnityspisteet. Länsiseinälle tulee ovia ja ikkunoita, joten niiden paikat mitattiin myös kuntoon ja lasikuistin runko aloitettiin ikkunoiden mukaisesti. Täällä ei tehty elementtejä, vaan mitattiin suoraan ikkunoiden kohdat paikalleen ja runko aloitettiin sitämukaa. Lasikuistille tulee 80x140 ikkunoita yhteensä 6 kpl, joten kantavuuden takia tehtiin tuplapalkit, joiden väliin tuli villa.

Rungon yläpää lovettiin, ja siihen kiinnitettiin 260mm:n kertopuu samaan tapaan kuin 1. kerroksen rakenteessa.

Edelleen kertopuun päälle tuli jälleen yläjuoksu. Yläjuoksun päälle tuli vielä toinen kertopuu. Yläjuoksun päältä runkoon kulmaraudoilla kiinnittäen ja läpilyöden 5 tuuman nauloilla kiinnitettiin 260mm:n kertopuu yläpuolelle. Sen päälle kiinnitettiin jälleen uusi yläjuoksu. Rakenne on identtinen 1. kerroksen rekenteeseen verrattuna.

Päätyihin asennettiin runko tolpat kurkihirttävarten ja keskelle mitattiin tolpan paikka samalle kohtaa kuin alemmassa kerroksessa. Tolpat ovat 140x140 liimapuuta ja niitä tulee 3 kpl. Lisäksi tietenkin tulee väliseinien runkopuut, jotka edelleen tukevat tolppien lisäksi rakennetta.
Tässä tulee 9,7 metrinen liimapuu kurkihirreksi Starkilta

Ja tässä kurkihirsi on paikalleen asennettuna. Ensin kurkihirsi saatiin pysymään paikallaan puristimella ja naulattiin kiinni.

Sen jälkeen rakennettiin myös toinen päädyn puolisko.

Kun kurkihirsi saatiin paikalleen, myös yläpäätyyn vedettiin metalliristikko metallinauhasta ja kiinnitettiin 50mm:n ankkurinauloilla. Kurkihirren yli sai myös vedettyä pressut, niin että tupa on nyt sateensuojassa.
Seuraavaksi tuleekin kattotuolitoimitus, jota ennen täytyy kiinnittää kengät kurkihirteen. Samaan tapaan kuin ensimmäisen kerroksen katon teossa ja terasseilla.

Ei kommentteja: