12 kesäkuuta 2008

Ontelolaattojen saumaus ja paikallavalulaatta

Tästä alkoi paikallavalulaatan rakenteleminen. Paikallavalu piti tehdä jostain syystä. En ole ihan varma, miten paikallavaluun lopulta päädyttiin, se oli Yrjön ratkaisu. No, joka tapauksessa valulle tehtiin muotti jota piti ylhäällä telineet ja laudoitus ja viimeisimpänä kerroksena vaneri. Valu saatiin kantamaan leikkaamalla ontelolaatasta reunan puolikas pois ja silloin valu meni yli ontelolaatan reunan. Lisäksi alla on tietenkin harkkoseinää ja samaan tapaan kuin oteloissa, reunalla sama kantava rakenne ja finnfoam suikale.
Kunhan muotti oli saatu kuntoon voitiin tilata valut. Rudus toimitti valun kahtena kuormana tunnin välein. Ontelosaumoihin liittyvä tavara oli löysempää, kuin paikallavalulaattaan liittyvä tavara. Ensimmäisellä kuormalla siis hoidettiin ontelosaumaus kuntoon. Toisella valettiin laatta. Alla kuva valmiista laatasta.

Alla olleet telineet poistettiin muutaman päivän kuluttua, mutta puutavara jätettiin varmistamaan, ettei kukaan putoa reikään.

2 kommenttia:

Hannu J kirjoitti...

Kuinkas kauan tuommoisen valulaatan kuivuminen kestää siihen pisteeseen että siihen voidaan asentaa lattiaa päälle?

Äitini osti -97 kolmion jossa lattiat taisi olla ontelolaattaa, ja jossain vaiheessa kun tutkittiin, huomattiin että niissä oli vielä liikaa kosteutta jäljellä. Onteloihin tehtiin meidän asunnossa yhteen paikkaan reiät ja puhaltimet puhalsi sitten laattaa kuivaksi.

Toni Keskinen kirjoitti...

Tässä meidän tapauksessa laitetaan vielä kattokin päälle, ennen kuin lattiaan laitetaan mitään peitteeksi, joten kuivumisaikaa on syksyyn saakka. Kuivuminen kyllä tosiaan kestää kauan ja meilläkin on onteloiden alapinnassa reijät joista kosteus pääsee valumaan ulos.

Pakko myöntää, ettei minulla ole tarkempaa tietoa koivatuksen kestosta. Meillä se on kuitenkin pari kuukautta ja se kyllä riittää :-)