03 helmikuuta 2008

Ontelolaatat

Lähetin juuri tarjouspyynnöt ontelolaatoista eteenpäin. Hetken etsimisen jälkeen löysin palvelun, josta löytyi kaikkien eri betonitoimittajien yhteystiedot. Käytin itseasiassa samaa palvelua valujen kilpailuttamiseen ja päädyin samoille sivuille takaisin. Osoite on www.betoni.com
Palvelussa oli mielestäni mainio sivu, jolla voi määrittää miltä postinumeroalueelta tarjouspyyntö lähetetään (navigaatiosivu "valmistajat"). Kun kuitenkin katselin hakutuloksia näytti siltä, että lopputuloksena oli koko valtakunnan tarjoajat??? Ehkäpä palvelu vain seuraa miltä alueilta tarjouspyyntöjä ollaan lähettelemässä. No, lisäsin tarjouspyyntöhin erikseen kysymyksen toimitushinnasta, koska kuljetusmatkat voivat ilmeisesti olla pitkiäkin.

Ontelolaattojen kilpailuttaminen edellyttää rakennesuunnittelijan tekemiä piirrustuksia laatoista. Tarjouspyynnön yhteydessä lähetetään PDF tai DWG aineisto, jonka perusteella tarjoukset tehdään. Ontelolaatat aukotetaan valmiiksi jo tehtaalla, joten työmaalla ei tarvitse tehdä laattoihin reikiä "väkivalloin" ainakaan niin paljon. Lisäksi onteloiden kantavuuden mukaan määritetään laattojen pituudet ja tukirakenteet sisäseiniin. Meidän projektissamme keskellä taloa kulkee 300 harkkoseinä, josta ontelot jatkuvat molempiin suuntiin. Väliseinä kantaa mm. seuraavan kerroksen leivinuunin.

Aukotuksien osalta laatoissa huomioidaan ilmastointiaukotukset, portaat, hormit jne.

Minun tarjouspyyntöni liitteet (kuvat voi klikata suuremmiksi)

Ei kommentteja: