21 joulukuuta 2007

Lupakuvat

Tänään lupa on jätetty sisään. Anna Hänninen teki aivan loistavaa työtä ja venyi vielä tämän vuoden puolelle valmiiksi. Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi. Lopussa vielä RVV:n palautetta. Nyt mennään :-)

Rakennusvalvonnan kanssa tehtiin runsaasti pienimuotoista tarkistamista ja saatiin myös paljon vinkkejä. Hekin kokivat ilmeisesti hankkeen hyvin positiiviseksi ja olivat aktiivisesti mukana tekemässä talosta mahdollisimman hyvän. Lämmin kiitos avusta, tuesta, vinkeistä ja palautteesta. Tätä taloa on todella ilo lähteä rakentamaan!

Tässä lainaus RVV:n palautteesta arkkitehdille:
"Kaikin puolin hanke tulee varmaan olemaan hyvä ja kaupunkikuvallisesti arvokas kohde - vielä vuosikymmenten kuluttuakin laadukas ja tarkasti vaalittavaa rakennusperintöä."

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sisältyykö 270.000 euron hintaan tontti vai ei?

Toni Keskinen kirjoitti...

Ei Sisälly. Laskuri antoi odotusarvoksi 370.000 Euroa ja todennäköisesti loppuhinnaksi muodostuu noin 350-370.000+tontti. Todellisuus puree projektin aikana.

Anonyymi kirjoitti...

miksi niin kallis?
minä katsoin oikotiessä rakennettujen omakotitalojen hintoja ja löytyy paljon sellaisia taloja, joissa metri maksaa 1900-2600. neliömetri ilman kellaria.
sinun talossa, jos tontin hinnaksi laskea esim. 140.000+25.000 (vesiliittymät), metrin hinnaksi tulee (370000+140000+25.000)/124=4314 euroa.
miksi niin kallista? ovatko nämä talot, joissa metri maksaa 2000-2500 liian huonokuntoisia?
oliko sinun talossa mahdollista rakentaa vielä lämmittävän ullakon, jotta asuinneliöitä olisi enemmän? eli onko se sallittua tällä tontilla?
voitko kirjoittaa listan suurimmista kuluista sinun talossa?
minä luin sivua noin tunnin verran ja sain selvillä, että louhinta maksoi 34000. se on todella korkea hinta. ikkunat 30.000.
eli yhteensä 64.000.
vesiliittymät olivat valmiit ja se markka-aikana maksoi 100.000 markkaa.
nykyään voi olla 25.000 euroa.
eli sen takia minun mielestä tontin hinta pitäisi olla noin 25.000 euroa kalliimpi, kuin ilman liittymiä.
ja vielä haluan tietää mikä on maksimi sallittu kellarin korkeus?
minä luin suomi24:fi'n palstalla, että 5 metriä.
onko se totta, että se voi olla niin korkea? ja vielä haluaisin tietää mikä on maksimi sallittu asuinkerroksien korkeudet?
ja mikä on maksimi sallittu ullakon korkeus?

Toni Keskinen kirjoitti...

Lopullinen hinta tulee olemaan noin 1400-1600€/neliö. Kellari, johon tulee teknistä tilaa, sauna, kph, khh, askartelutilaa ja varastoa ei lueta rakennusoikeusneliöihin. Lisäksi alueella saa tehdä viileän kuistin rakennusalasta- tai oikeudesta riippumatta ja 10 neliön lämpimän lasikuistin. Lopputuloksena on, että seinien sisälle jää paljon neliöitä. Tuohon neliöhintaan kuuluvat kaikki liittymät, suunnittelut, telinevuokrat, koneet, maansiirrot, rakenteet jne. Koko hoito. Hintaa laskee se, että käytämme kierrätettyjä vanhoja väliovia, altaita, jne. Teemme lattian 2-luokan lankusta (11€/neliö) joka maalataan, jolloin esim. oksaisuus ei haittaa mitään. Keittiössä pyritään käyttämään myös kierrätysmateriaaleja ja tekemään paljon itse. Olemme yliinvestoineet runkoon ja ikkunoihin, eli rakenteisiin ja pintatyöt hoidetaan keskimääräistä reilusti edullisemmin ratkaisuin, joista lopulta muodostuu se henki taloon, jota olemme etsineet.

Anonyymi kirjoitti...

eli neliöitä tulee yhteensä yli 300? minä tarkoitan lämpimiä ja ikkunnalisia tiloja, jotka kelpaavat asuin käyttöön, eikä esim. autotallia.

HUVIlassa kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Toni Keskinen kirjoitti...

Niin minäkin :-) Jos lasketaan pinta-alaa ulkomittojen mukaan, sitä on 250 neliötä. Kaavan mukaisesti tilaa on 140 neliötä 1-2 kerroksessa + kellari + 10 neliön lämmin lasikuisti + 10 neliön viileä lasikuisti. Autotallia ei ole. Portaiden vaatiman tilan voi vähentää rakennusoikeudesta yhden kerroksen osalta.

Vielä hinnasta: kellari oli arvokkaampi kuin oli tarkoitus, koska louhiminen ja maansiirto oli ajateltua isompi urakka. Lämpöharkoista tehty kellari menee samaan hintaluokkaan kuin vastaavan kokoisen kivitalon seinä. Reunat täytyy myös täyttää. Viileä kuisti on ikkunoiden takana, joten myös viileä kuisti on tilaa jonka luokittelisin "sisätilaksi".

Anonyymi kirjoitti...

ajotko asuttaa vuokralaisia taloon, koska neliöitä on niin paljon?