08 huhtikuuta 2007

Ensimmäinen suunnittelukierros

Kävimme tutustumassa Hongan yhteen kohteeseen ja ihastuimme massiiviseen runkoon ja hengittävään rakenteeseen, myös tyyli näytti hyvältä ja hintaluokka kuulosti sopivalta. Ensimmäinen kompromissi oli se, että luovuimme mansardidsta budjettikriteerein ja suunnittelu aloitettiin harjakattoisena talona. Teimme suunnittelusopimuksen Hongan kanssa. Suunnittelu alkoi elokuussa ja tavoitteenamme oli hoitaa homma pakettiin ja sopimukset kuntoon Jouluksi. Tuntui siltä, että aikaa olisi vaikka kuinka...

Arkkitehti Hongalta tuntui kiinnostuneelta hankkeestamme ja meillä oli sellainen olo, että hän ymmärsi hyvin mitä olimme hakemassa. Lähdimme luottavaisin mielin kotiin. Keskustelu kesti noin kaksi tuntia ja kävimme tarkistetusti läpi jo lähetetyn selityksemme, mutta tarkensimme edelleen myös ammattilaisen tekemien kysymysten perusteella asioita joita emme maallikkoina osanneet ottaa huomioon kun teimme ajatusharjoitusta kotona ennakkoon. Sovimme jatkon vajaan kuukauden päähän..

..kului yli kuukausi. Jotain tuli väliin ja annoimme jatkoaikaa. Ensimmäiset piirustukset olivat kompromisseja. Keittiö ei ollut iso, kuten oli sovittu. Keittiössä ei ollut leivinuunia, yläkerran makuuhuoneet olivat pieniä, portaat olivat kuilussa.. tuntui siltä, että arkkitehti oli joutunut johonkin muuhun projektiin sillä seurauksella, että briiffi unohtui. Pyysimme tarkistusta..

Jatkossa yläkerran makuuhuoneet olivat edelleen pieniä, portaat saatiin pois kuilusta, mutta vieläkään ei löytynyt leivinuunia ja homma tuntui todella jäiseltä. Lisäksi arkkitehti ilmoitti, ettei hänellä ole lupaa jatkaa piirtämistä ilman varsinaista suunnittelusopimusta. Rakenteiden näkökulmasta kattotuolit estivät yläkerran täyden hyödyntämisen ja se teki yläkerrasta kapean ja edelleen huoneista pieniä. Edes mallin muuttaminen mansardikattoiseksi ei auttanut asiaa.

Aiemmin Herralatalojen kanssa käyty keskustelu oli opettanut, että talotehtaiden linjat edellyttävät tiettyä speksiä, mm. 300 millillä jaollista seinäpituutta voidakseen toimia. Emme tohtineet tehdä syvällisempää sopimusta Hongan kanssa, jonka arkkitehti ei sittenkään tuntunut löytävän oikeaa linjaa.

Jatkoimme Herralalle.. Oltiin lokakuussa..

Ei kommentteja: